Política 08/08/2015

Manuel Delgado, militant d’EUiA, reforçarà la llista de la CUP

Ara
2 min
L’antropòleg ocuparà un lloc simbòlic a la candidatura de l’esquerra independentista.

BarcelonaLa configuració de les candidatures que es presentaran a les eleccions del 27-S continua aportant sorpreses. La de Raül Romeva potser va ser la més rellevant -encapçalarà la coalició sobiranista de Junts pel Sí després d’una extensa etapa a ICV, conclosa com a eurodiputat-, però no l’única. L’antropòleg Manuel Delgado (Barcelona, 1956) va anunciar ahir a les xarxes socials que formarà part de la llista de la CUP als comicis de la tardor. Delgado, que també és militant d’EUiA -una de les formacions integrades a Catalunya Sí que es Pot-, ocuparà un lloc simbòlic a la candidatura de l’esquerra independentista, tal com va anunciar ell mateix en un missatge al seu compte de Facebook. “M’han dit d’anar a la llista de la CUP i he dit que sí”, va expressar en una breu reflexió. Delgado va aclarir que el seu fitxatge no implica deixar la militància a EUiA. “Hi ha camarades que s’han incorporat a Podem sense abandonar l’organització i no hi ha hagut cap problema. Vull que s’interpreti com un simple acte de promiscuïtat política”, va apuntar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’antropòleg va puntualitzar en el mateix missatge que ocuparà una posició simbòlica per fer que la candidatura de la CUP “reculli gent” que va militar al PSUC “durant la clandestinitat”. Delgado va fer servir la ironia per argumentar la seva decisió: “Finalment, he acabat per donar la raó als policies que em van colpejar a la Via Laietana el 1975. M’he convertit en el que ells anomenaven un roig separatista”.

Delgado havia mostrat últimament més sintonia amb la CUP. Crític amb la relació que EUiA manté amb ICV, aquest professor del departament d’antropologia social de la Universitat de Barcelona també havia mostrat incomoditat pel paper que els ecosocialistes han jugat en la confluència de Barcelona en Comú. De fet, Delgado va formar part del nucli impulsor del projecte que després portaria Ada Colau a l’alcaldia, però se’n va desmarcar en una fase inicial.

stats