Manuel Valls: "Vaig votar Salvador Illa"

El regidor assegura en una entrevista a 'La Vanguardia' que, malgrat el pas de Parera al PP, ell "mai" ha votat "conservador"

Ara
2 min
Manuel Valls en una imatge d'arxiu

El fitxatge de la seva mà dreta a l'Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, pel PP –juntament amb altres càrrecs de Barcelona pel Canvi– no va tenir cap influència en la papereta que el 14 de febrer va escollir Manuel Valls. El regidor ha assegurat en una entrevista publicada aquest dimarts per La Vanguardia que va optar pel PSC, que finalment va ser primera força amb 33 escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de pensar-ho molt vaig votar Salvador Illa, malgrat les ambigüitats durant el Procés del PSC, malgrat l'alt preu que paguem per la seva coalició de govern amb Unides Podem", ha assegurat Valls, que a Barcelona va votar a favor de la investidura d'Ada Colau per evitar que governés ERC. Per a l'ex primer ministre francès, que assegura que malgrat el pas de Parera al PP ell "mai ha votat conservador", el discurs del PSC era "l'única alternativa a l'independentisme".

Valls proposa un "govern de concentració" a Catalunya, perquè considera que "l'independentisme està incapacitat per governar" i la "suposada majoria d'esquerres és un miratge": "ERC no és un partit d'esquerres perquè el nacionalisme és incompatible amb l'esquerra, i la CUP és un partit antisistema". El regidor considera, a més, que "un tripartit liderat pel PSC de moment no és possible". Per tant, defensa l'aparició d'un "Mario Draghi català" per replicar la formació de l'executiu a Itàlia, "amb un calendari de màxim dos anys i un pacte de govern o fora del govern de tots els partits, exclosos Vox i la CUP". Valls proposa, per tant, un govern tècnic, perquè "les eleccions no han canviat els blocs". "Necessitem unitat", ha insistit, recalcant que encara que l'independentisme s'hagi imposat a les urnes "no hi haurà independència".

Arran dels rumors recurrents sobre el fet que pugui deixar el consistori i reprendre la carrera política a França, Valls afirma a l'entrevista que, tot i que se sent "molt francès", no es planteja ara per ara anar-se'n de Barcelona: "Hem d'ajudar aquesta ciutat a recuperar-se". El regidor també s'ha posicionat en contra de la defensa de Pablo Hásel: "M'ha indignat veure com es defensa un raper que alaba el terrorisme, el jihadisme, que amenaça, que va agredir un periodista, i la idea que hem de canviar la llei perquè aquest tipus de persona no vagi a la presó". També s'ha referit a "la persona que l'altre dia feia un discurs antisemita" en un acte falangista, i que es va fer viral a xarxes: "A França la condemnen, no són opinions, és un delicte d'odi, i una part de l'esquerra, per bonisme, cau en aquesta trampa".

stats