Política 03/10/2018

Maragall inicia la campanya per l'alcaldia de Barcelona sota el lema "Decidits per Barcelona"

El conseller ha difós per les xarxes un vídeo en què exposa les seves propostes principals

Ara
1 min
El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'actual conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha iniciat la campanya per la seva candidatura a les primàries d'ERC per ser alcalde de Barcelona. Avui ha estrenat el portal maragall.barcelona, en el qual es poden consultar les propostes principals de l'exregidor de la capital catalana i veure el vídeo en què assegura que, finalment, ha decidit acceptar el repte després de la "demanda generosa d'Alfred Bosch" i "rebre el missatge potent i clar d'Oriol Junqueras".

La retirada de Bosch a la carrera per l'alcaldia de Barcelona per donar pas a Maragall va originar malestar a les bases republicanes. Un grup de militants ha impulsat una candidatura alternativa a la del conseller amb el professor Xavier Martínez al capdavant. En aquesta línia, Maragall ha assegurat que el primer pas és "treballar per confirmar la candidatura i guanyar pam a pam la ciutadania".

Sota el lema de la campanya "Decidits per Barcelona", Maragall afirma que formarà una llista amb persones de "vàlua" que miraran "als ulls dels barcelonins i les barcelonines i aniran acompanyats de tots els sectors de la ciutat i de tots els barris". "Venim a remoure Barcelona profundament, a sacsejar-la i aconseguir que reaccioni. Que se sàpiga republicana i participi en la reconquesta d'Europa, i que un dia puguem dir: Europa; capital: Barcelona".

Respecte a la resta de candidatures que es presenten a les pròximes eleccions municipals de Barcelona, el conseller d'Acció Exterior ha assegurat que estan disposats a "discutir amb els adversaris amb el màxim respecte i la màxima claredat".

stats