Política 16/04/2013

Margallo destitueix el cònsol d'Espanya a Boston per haver tancat la delegació a l'hora de sempre, tot i els atemptats

Pablo Sánchez-Terán en va confirmar ell mateix el tancament. "Era l'hora", va dir a Marca TV

M. Eugènia Quetglas
1 min
José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Estrangers, va ser ahir a Barcelona.

MadridEl ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha destituït de manera fulminant el cònsol d'Espanya a Boston, Pablo Sánchez-Terán, per haver "deixat de banda les seves responsabilitats consulars", segons han confirmat a l'ARA fonts del ministeri. El cònsol va tancar la delegació diplomàtica espanyola a les cinc de la tarda, l'horari habitual, en plena psicosi pels atemptats a la marató, que van causar la mort de tres persones i 140 ferits. Entre els 23.000 inscrits a la prova hi havia 91 espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les explosions van ser a les 14.50, hora de Boston. Dues hores després, amb els hospitals plens de ferits i familiars i amics preocupats pels fets, el consolat abaixava la persiana. El consolat espanyol a Boston ha confirmat aquest dimarts al matí que no hi ha cap ciutadà espanyol ferit per les explosions.

Sánchez-Terán va confirmar ell mateix en una entrevista a Marca TV el tancament de la delegació. "Era l'hora", va justificar. Segons 'Marca', a més, durant l'entrevista no va donar cap número de telèfon per oferir informació als espanyols afectats i les seves famílies, i es va limitar a derivar els interessats als hospitals.

stats