Política 11/11/2012

Marcelino Iglesias compara el nacionalisme de Mas amb "l'hipernacionalisme" que va provocar les guerres mundials

L'expresident aragonès recorda en un míting del PSC els 100 milions de morts dels conflictes mundials provocats pel nacionalisme alemany i francès

Sara González
1 min
Pere Navarro amb Marcelino Iglesias. ACN

LleidaL'expresident de l'Aragó Marcelino Iglesias ha carregat avui contra el nacionalisme del president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ha arribat a comparar amb l'"hipernacionalisme" alemany i francès de les guerres mundials. "Quan a Europa s'han posat fronteres i han guanyat els hipernacionalismes, hem tingut molts desastres, més de 100 milions de morts", ha etzibat Iglesias, qui ha afegit que per això es va "enllestir el projecte europeu, per superar les guerres i els grans enfrontaments dels nacionalistes alemanys i francesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha carregat contra la crida de Mas a "trencar tot el que s'ha construït" fins ara i ha explicat que Espanya ha estat sempre un "lloc difícil de governar i de conviure-hi", ja que en els darrers 150 anys "hi ha hagut quatre guerres civils". "Per tant, poca broma, ara que hem aconseguit la llibertat i la democràcia", ha advertit.

L'expresident aragonès ha assegurat que el PSC és la "garantia" perquè "no hi hagi mai una frontera entre Lleida i Fraga" i ha subratllat que l'objectiu ha de ser aconseguir que a la Unió Europea no hi hagi fronteres.

stats