Política 22/07/2015

Margallo diu a Mas que "saltar-se les regles del joc condueix a la dictadura"

El ministre d'Exteriors nega la "desafecció o els greuges" cap a Catalunya dient que "cap és veritat"

Efe
1 min
El ministre García-Margallo.

MadridEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, li ha dit avui al president català, Artur Mas, que "saltar-se les regles del joc condueix a l'arbitrarietat o la dictadura" i li ha demanat "tornar a la racionalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha fet aquestes declaracions durant un col·loqui organitzat a Casa Amèrica pel Fòrum Xarxa de Cases, en col·laboració amb l'Agència Efe, després de ser preguntat per la possibilitat d'una declaració unilateral de secessió de Catalunya després de les eleccions anunciades per al 27 de setembre. Ha alertat a més dels "riscos" que això comportaria.

El ministre ha insistit que la independència comportaria per a Catalunya una pèrdua de riquesa d'entre un 30 i un 40% del Producte Interior Brut i ha afegit que no podria finançar el "gegantí" deute que té.

Ha negat la "desafecció o els greuges" cap a Catalunya dient que "cap és veritat" i ha ofert una sèrie de dades econòmiques per justificar-ho.A més, ha assenyalat que és una "privilegiada" en temes com l'AVE i altres connexions ferroviàries i les de carretera.

En aquest sentit, s'ha referit al president grec, Alexis Tsipras, en parlar del "dret a decidir" i assenyalar que aquest no és "unilateral" ja que a l'Eurozona hi ha altres 18 països a més de Grècia amb capacitat de decisió.

stats