Política 15/08/2012

Rajoy cedeix a la pressió social i al nerviosisme del PP per mantenir (amb canvis) els 400 euros

El president espanyol ha evitat la primera gran fissura a les files populars, atès que hi havia dirigents que pressionaven per mantenir l'ajuda, en contra del criteri de Montoro

Joan Rusiñol
1 min
LA IMATGE DE LA CORONA  La Moncloa va optar per fer un dels anuncis més esperats després de la reunió amb el rei vinculant-lo subtilment amb la decisió presa.

MadridMariano Rajoy és un polític acostumat a no tenir pressa a l'hora de prendre decisions, sovint amb l'esperança que el pas dels dies acabi decantant la solució final. Aquest cop, però, la parsimònia a l'hora de prorrogar l'ajuda dels 400 euros a les persones que hagin esgotat totes les altres prestacions –un tema de supervivència per a milers de famílies– ha estat a punt d'esclatar-li a les mans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap del govern espanyol va acabar cedint a les pressions socials dels últims dies, però, sobretot, va acabar claudicant davant les veus que, dins del seu executiu i del PP, avisaven dels perills de suprimir el pla Prepara, que vencia avui. S'intuïa la primera gran fissura dins de les files populars, que fins ara han aplaudit de manera obedient les dràstiques retallades de l'executiu.

Entre els que apostaven per ampliar l'ajuda i rebaixar la tensió social hi havia la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i 'barons' del PP que aviat hauran de passar per les urnes i temen una clatellada electoral, sobretot el basc Antonio Basagoiti. Al cantó oposat hi havia el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats