Política 05/03/2015

La fiscalia investiga el contracte laboral de Marta Pujol com a arquitecta a Sant Vicenç de Montalt

La filla de l'expresident de la Generalitat va admetre al Parlament que el seu contracte va expirar el 2006 però continua treballant per al consistori del Maresme

Efe
2 min
Marta Pujol Ferrusola, compareixent a la comissió d'investigació del Parlament / ACN

BarcelonaLa Fiscalia ha obert una investigació sobre la contractació de Marta Pujol Ferrusola, filla de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, com a arquitecta municipal de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), sense haver accedit a la plaça per concurs. Segons el ministeri públic, la fiscal en cap de l'àrea de Mataró ha iniciat diligències per investigar el cas, després de transcendir que la filla de Jordi Pujol ocupa des de 1996 una plaça d'arquitecta al consistori per un contracte que va estar vigent fins a 2004 i que no consta que s'hagi renovat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia ha obert aquesta investigació arran de la denúncia que li va remetre Nou Sant Vicenç, el principal partit de l'oposició, després que l'Ajuntament, governat per CiU i PSC, iniciés la redacció de les bases del procés de selecció del càrrec de funcionari tècnic superior d'enginyeria que ara ocupa Marta Pujol. Segons la denúncia, la filla gran de l'expresident va signar un contracte com a arquitecta el 3 d'abril del 1996, amb una jornada de 9 hores setmanals i un sou de 2.264,17 euros. Es tracta d'un contracte que, després d'una pròrroga, va expirar el 2006.

En la seva investigació, que és secreta, el ministeri públic intentarà descobrir en quines condicions contractuals exerceix com a arquitecta la filla de Jordi Pujol i si actualment existeix un contracte laboral que l'empari, per si d'aquest procés poguessin desprendre's indicis de delicte.

En la seva compareixença a la comissió del Parlament que investiga la fortuna oculta per la seva família, Marta Pujol va admetre dilluns passat que va ser contractada el 1996 gràcies a un acord del ple municipal del consistori, governat llavors per CiU i ERC, i que aquest contracte tenia una vigència de quatre anys que es va prorrogar per quatre més, fins a 2004. Segons la versió de la filla de Jordi Pujol, va ser contractada el 1996 perquè l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt la "va anar a buscar" al de Sant Andreu de Llavaneres, dirigit llavors per Víctor Ros (PP) i en què treballava com a arquitecta des de 1987.

La filla de l'expresident català va precisar que el seu contracte és per quinze hores setmanals, encara que en realitat "treballa més", i va reconèixer que en el seu plec de condicions estava especificat que podia optar a adjudicacions públiques del consistori, com els projectes d'un centre cívic i una guarderia que l'Ajuntament li va encarregar.

stats