ELECCIONS 25-N
Política 02/11/2012

ERC assumeix el mandat de l'ANC i l'inclou dins el seu programa electoral

Els republicans exposaran dimarts el seu full de ruta sobre com convocaran el referèndum, com declararan la independència i com construiran el nou estat a la UE

Acn
1 min
La número 2 a les llistes d'ERC per Barcelona, Marta Rovira, aquest divendres a la seu del partit. / ANC

BarcelonaLa número dos a les llistes d'ERC per Barelona, Marta Rovira, ha anunciat aquest divendres que la seva formació "assumeix el mandat de l'ANC", que havia enviat una carta demanant als partits polítics un compromís cap a l'autodeterminació, i l'inclourà en el seu programa electoral. Els punts de la petició de l'Assemblea són tan sols "un acord de mínims", que ERC ampliarà. Dimarts detallarà el seu full de ruta, en què aclarirà com "convocarem el referèndum, com declararem la independència i com construirem aquest estat nou dins Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marta Rovira ha explicat que amb data 31 d'octubre, el límit marcat per l'ANC, van enviar la seva resposta a l'Assemblea per comunicar que accepten el seu mandat i que l'inclouen al programa polític. La número dos per Barcelona ha detallat que l'assumeixen perquè "Catalunya és el subjecte polític que ha d'exercir el dret a decidir i que la sobirania del país resideix en el poble català", emplaça els partits polítics a treballar "per un nou estat europeu" i per iniciar un procés "referendari" , i demana treballar conjuntament perquè el procés constituent del nou estat sigui tan consensuat com sigui possible.

stats