Política 03/10/2012

El president del Parlament Europeu anuncia que ha rebut més de 40.000 cartes contra Vidal-Quadras

Martin Schulz argumenta que "no és tasca del president del Parlament jutjar-lo, sinó dels votants catalans"

Mireia Miquel
1 min
Martin Schulz a Barcelona

BARCELONAEl president del Parlament Europeu, Martin Sulchz, ha delegat als catalans la tasca de jutjar el vicepresident de la cambra i eurodiputat del PP, Aleix Vidal-Quadras, després de les seves amenaces d'una intervenció de la Guàrdia Civil si Catalunya tirava endavant els plans independentistes. Ha respost així a la iniciativa impulsada des de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que recollia firmes contra Vidal-Quadras per denunciar que un alt càrrec fes unes declaracions incitant a la violència contra el poble català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Schulz ha explicat en un escrit publicat a la seva pàgina web que havia rebut "més de 40.000 cartes des de divendres passat", però s'ha desmarcat de les peticions recordant que la cambra és una institució "totalment compromesa en la defensa de la llibertat d'expressió" de tots aquells ciutadans que "es manifestessin pacíficament". En valorar la polèmica intervenció de Vidal-Quadras ha qualificat les seves opinions de "personals" en un "context polític nacional" i en cap cas en la seva capacitat de vicepresident del Parlament Europeu.

No obstant això, ha deixat clar que no correspon al president de la cambra jutjar i prendre "mesures disciplinàries" pel contingut de les declaracions fetes per un membre del Parlament, sinó que correspon als "votants de Catalunya" fer aquesta valoració.

stats