POLÍTICA
Política 07/08/2013

Martínez Pujalte carrega contra la pròrroga i la denúncia del dèficit als tribunals

Diu que Mas prorroga els comptes perquè té "un Govern feble" i "no pot acontentar els seus socis secessionistes"

Ara/efe
1 min

BarcelonaEl portaveu d'Economia del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, ha criticat aquest dimecres la decisió del Govern de prorrogar els pressupostos i l'anunci de portar als tribunals l'Estat pel repartiment del dèficit, "il·legal", segons el president Artur Mas. En roda de premsa, Martínez Pujalte ha considerat que el govern central ha actuat adequadament a l'establir objectius de dèficit diferenciats per a les comunitats autònomes, en què "té en compte les particularitats de cada regió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez Pujalte ha recordat que als seus respectius governs se'ls han posat uns objectius i que el que han de fer aquests executius és "comprometre's" i fer esforços per complir. En la seva opinió, "el que no té sentit" és el que fa el president català, perquè "no té majoria" i un "govern feble", "no pot acontentar els seus socis secessionistes", la pròrroga de pressupostos, que ocasiona un dany als catalans.

Objectiu de dèficit: 0

Ha advertit que l'objectiu de dèficit ha de ser zero, que ningú gasti més del que ingressa, però fins a arribar a aquesta situació cal tenir en compte els nivells d'endeutament de cada comunitat autònoma, el finançament per habitant o la renda per càpita. Ha insistit que la decisió del Govern està "en el camí correcte" i que s'ha fet "fonamentalment" per als territoris mediterranis, que tenen un sistema de finançament amb "uns ingressos per càpita menors".

stats