Política 03/07/2013

Mas tranquil·litza ERC i la CUP sobre el ritme del procés cap a l'estat propi

Rovira i Arrufat volien saber quan concretarà la petició de consulta a Rajoy

Ferran Casas
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha intentat avui llançar un missatge de tranquil·litat a ERC i la CUP davant el procés sobiranista. Els portaveus Marta Rovira i Quim Arrufat li han preguntat pel procés cap a l'estat propi i els seus ritmes. La primera ha demanat saber quan i com es formalitzarà la petició de consulta a Madrid, i el segon l'ha instat a un procés obert i inclusiu. Mas ha indicat que al juliol demanarà a Mariano Rajoy fer la consulta, tot i que ja ho va fer al març "al més alt nivell" i que ara ho farà un cop "tinguem les bateries carregades" amb els primers passos del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i del Consell Assessor de la Transició Nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha defensat davant la CUP, i també a preguntes de CiU, que el procés es fa amb la participació i la complicitat de la societat civil organitzada.

Més dur ha hagut de ser amb Albert Rivera, de Ciutadans, i Alícia Sánchez-Camacho, del PP, que l'han acusat d'assenyalar els discrepants el primer i, la segona, de preocupar-se només per les qüestions identitàries deixant de banda temes com l'atur. Mas ha obviat assumptes com la presència d'estelades a les escoles, però ha recordat que, en contrast amb el que per exemple passa a Madrid, l'atur ha baixat a Catalunya més que a cap altre lloc.

Pere Navarro ha preguntat per la pobresa infantil i Joan Herrera, per la manca de compromisos concrets amb el tercer sector. A un i altre Mas els ha retret l'herència rebuda del tripartit i ha criticat la manca de concreció i utilitat de les seves propostes, però ha evitat assumir compromisos.

stats