Política 10/09/2014

Mas crida a "no esquerdar" la unitat sobiranista i insta Rajoy a escoltar el "clam" pel 9-N

El president de la Generalitat es mostra convençut que la V de la Diada serà un èxit i demostrarà que la majoria social a favor de la consulta "no defalleix"

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dimecres, vigília de l'Onze de Setembre, una crida al bloc sobiranista a "no esquerdar" la unitat política en què es fonamenta el procés català. En el seu missatge institucional amb motiu de la Diada, Mas ha recordat que el procés es basa en "dos grans pilars: la majoria social que el fa possible i el consens polític que el vertebra". S'ha mostrat convençut que la V humana que aquesta Diada es dibuixarà pels carrers de Barcelona serà un èxit i es demostrarà que la majoria social a favor de la consulta "no defalleix, sinó que continua més viva i forta que mai". "Se n'hauria de prendre bona nota", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha reiterat el seu compromís "ferm" per convocar la consulta i ha evitat tota referència a com caldrà actuar si la convocatòria queda suspesa a instàncies del Tribunal Constitucional (TC), una prohibició que ERC planteja desobeir, tot i que CiU ja ha advertit que cal que la consulta disposi de plenes garanties legals. Conscient d'aquestes diferències, ha subratllat que la seva voluntat és que la unitat pel dret a decidir "no s'esquerdi i fins i tot es pugui ampliar". Per Mas, és l'hora "d'aparcar les nostres de vegades excessives divisions internes".

Adreçant-se al govern de Mariano Rajoy, que ja ha advertit que ho té tot a punt per dinamitar jurídicament la consulta del 9 de novembre, Mas ha volgut llançar també una recomanació: "Encara són a temps d'escoltar el clam pacífic i democràtic d'aquest poble". "Silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error; negar el vot a qui veu en les urnes la solució i no pas el problema és un error doble", ha indicat. Segons Mas, "el poble català no vol imposar una decisió; vol ser escoltat, vol parlar, vol votar i vol arribar a bons acords per a tothom".

stats