Política 29/09/2012

Mas: "El procés que enceta Catalunya no se soluciona guanyant amb el 51%, cal eixamplar la majoria"

El president de la Generalitat fa una crida a convèncer aquells que tenen "pors i interrogants" sobre el gir cap a l'estat propi en aquesta campanya

Oriol March
1 min
Artur Mas, aquest matí

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a eixamplar majories a l'entorn de la sobirania de Catalunya des del consell nacional de CDC reunit aquest dissabte. "Aquests processos no es guanyen amb un 51% de vots a favor", ha insistit Mas entre els aplaudiments dels quadres del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president ha assegurat que la campanya electoral cap al 25-N s'haurà de centrar a convèncer aquells que tenen "pors i interrogants" respecte al procés cap a l'estat propi. "Espanya hauria de prendre nota del Regne Unit i Canadà, que han escoltat els processos de sobirania dels seus territoris", ha considerat.

El president de la Generalitat enceta així la precampanya i justifica la convocatòria d'eleccions anticipades: "Necessitem una nova legitimitat", ha dit. Mas ha assegurat que "ara és hora de jugar-se-la" i que cal una "gran pulcritud democràtica" en el procés cap a l'estat propi que ha encetat el Govern.

Mas ha justificat la convocatòria d'eleccions anticipades argumentant que després del no al pacte fiscal i de la manifestació de l'Onze de Setembre "calia una nova legitimitat a través de les urnes".

stats