Política 08/11/2013

Mas buscarà complicitats per al procés en un viatge oficial de quatre dies a Israel

L'acompanyen Mas-Colell i Trias i es reunirà amb Shimon Peres i el ministre de Finances en una missió comercial

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, comença aquest dissabte un viatge oficial de quatre dies a Israel. L'objectiu és potenciar les relacions institucionals i polítiques amb aquell estat i aprofundir en la col·laboració en sectors estratègics, com l'economia del coneixement, les noves tecnologies i el turisme. Mas es fa acompanyar del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que té una àmplia agenda bilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu viatjarà acompanyat d'una important delegació empresarial, formada per una trentena d'empreses catalanes dels sectors TIC i Smartcities, amb l'objectiu de trobar socis tecnològics, conèixer potencials inversors, detectar productes innovadors per introduir-los al mercat europeu i llatinoamericà i, en general, cooperar internacionalment i en projectes de recerca i innovació.

En el terreny polític, a més de visitar el Museu de l'Holocaust i el Mur de les Lamentacions a Jerusalem, Mas es reunirà amb el president d'Israel, el veterà Shimon Peres, que al seu dia es va reunir amb Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Josep-Lluís Carod-Rovira i Oriol Pujol, i una trobada amb el ministre de Finances, Yair Lapid, una de les figures polítiques més destacades del país i líder del progressista Yesh Atid, soci del govern de Benjamin Netanyahu, del conservador Likud. El president de la Generalitat també pronunciarà la conferència 'Catalonia, the knowledge hub in Southern Europe' a la Universitat de Tel Aviv. Tant en els seus contactes polítics com en la conferència el cap de l'executiu es proposa explicar el procés català, que desperta cert interès en aquell país.

stats