NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Artur Mas: “La plenitud nacional no és feina per a impacients”

El 129è president de la Generalitat ja ha pres possessió del càrrec. S'ha compromès a treballar amb "humilitat" al servei del país. Ha promès el càrrec amb lleialtat al rei, la Constitució i l'Estatut, però hi ha afegit, de collita pròpia, la "plena fidelitat al poble de Catalunya"

Redacció
2 min
Artur Mas i José Montilla durant l'ofrena floral a la tomba del president Macià, aquest 25 de desembre.

BarcelonaArtur Mas ja és formalment president de la Generalitat. Ha rebut la medalla de president de mans de José Montilla, que li ha cedit el relleu. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha llegit el reial decret de nomenament. En el seu primer discurs com a president, Mas ha promès "plena fidelitat al poble de Catalunya", una referència de collita pròpia que pren un significat especial després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ratificat pels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu primer discurs, Mas ha agraït a Montilla l'“impecable traspàs de poders” i l'actitud de "servei al país" que li ha reconegut. També ha assegurat que s'ha fet realitat el seu "millor somni" en convertir-se en president de la Generalitat, i que ara se sent en "deute" amb el país que li ha donat "l'honor de poder-lo representar des de la màxima institució”.

Després s'ha compromès a governar per als "7,5 milions de catalans". “No sento que retorno. Sento que arribo”, ha assegurat el president de la Generalitat, que ha afirmat que durant els set anys d'oposició ha "mamat el país". Ara, ha continuat, exercirà el càrrec amb “cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra”, ni més ni menys que la inscripció que hi ha en un timó que li va regalar un modelista de Premià de Mar.

El mateix dia que Ferran Mascarell ha confirmat que serà conseller del Govern de Mas, el president ha considerat que tot català que tingui coses per aportar té el "deure moral" de fer-ho al servei de Catalunya davant les dificultats per què passa el país.

"Constructor de Catalunya"

En un discurs en què s'ha declarat obertament partidari de la "plena sobirania" de Catalunya, s'ha declarat un "constructor" de la nació. "No em sento un resistent, tampoc un alliberador. Em sento un constructor de Catalunya i del meu país, un constructor de la nació catalana”.

"La construcció nacional de Catalunya no és una feina per a impacients, sinó que requereix –fins i tot la plenitud nacional, a la qual molts aspirem, jo també– l'esforç constant de la dedicació permanent” i “no donar mai res per perdut”, ha proclamat Mas.

“Avui em sento com una baula més d'aquella cadena que va començar fa més de 1.000 anys enrere". Mas ha acabat prenent les paraules de José Montilla: "Ens hem de sentir sempre humils servidors d'aquest país, que és el nostre". Després d'aquesta declaració d'intencions, s'ha dirigit al balcó del Palau de la Generalitat per saludar els centenars de catalans que s'hi han aplegat per rebre'l, ara sí, com a president de la Generalitat. En l'acte hi han participat la majoria de membres del futur Govern Mas, que oficialment s'ha donat a conèixer a la tarda. Prendran possessió aquest dimecres.

stats