Política 26/01/2015

Mas reivindica les seves gestions amb empresaris però no descarta que Oriol Pujol se n'aprofités

El president de la Generalitat defensa que la seva "obligació" és intervenir per evitar que empreses amb implantació a Catalunya deslocalitzin les seves inversions

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest dilluns les seves gestions amb empresaris per evitar que deslocalitzessin les seves inversions a Catalunya, però ha evitat posar la mà al foc per l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol, que va actuar d'enllaç en alguna d'aquestes operacions, de les quals se'n fa ressò el sumari del cas ITV. En aquest sumari s'apunten sospites sobre un possible cobrament de comissions per part d'Oriol Pujol per posar en contacte Sergi Alsina, un empresari amic seu, amb Mas perquè intervingués en un procés de reconversió industrial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És obligació i responsabilitat de qualsevol president de la Generalitat ajudar que les empreses es quedin aquí, per elles mateixes o a través d'altres empreses. No és un caprici del president de la Generalitat", ha subratllat. Segons Mas, el que va fer el seu govern en aquestes operacions va ser "correcte" i fins i tot les gestions per evitar que alguna empresa deslocalitzés la seva inversió a Catalunya i es perdessin llocs de treball van acabar tenint "èxit".

Ara bé, ha puntualitzat que "altra cosa és" que això després "s'utilitzés o no a nivell privat" per part d'algú per cobrar comissions. Mas pressuposava que tothom actuava "amb bona fe i en faria un bon ús" d'aquells contactes. Si no va ser així en el cas d'Oriol Pujol, ha indicat, ho haurà de dir la justícia. "L'ús incorrecte l'han d'acabar de determinar els tribunals. No prejutjo què passarà", ha afegit.

Però independentment de les responsabilitats d'altres, ha insistit a defensar la seva actuació en aquests "centenars de contactes" amb empresaris: "Puc donar fe que el govern que presideixo i altres governs anteriors, cada vegada que han actuat per salvar una empresa a Catalunya, han actuat amb bona fe". "Jo faré tantes reunions com calgui i si no queda bé ho sento, m'és igual", ha dit. "Prefereixo rebre alguna crítica per haver salvat alguna empresa", ha assenyalat, tot i que ha remarcat que "hi ha una línia de separació molt clara entre la responsabilitat pública i la privada". Mas s'ha mostrat convençut que "hi haurà alguns adversaris que intentaran treure punta" d'aquest cas.

stats