DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 25/09/2013

Mas tornarà la paga extra als funcionaris si l'Estat compensa el bloqueig a l'impost a la banca

El president de la Generalitat assegura que les "decisions doloroses" que s'han pres els últims anys s'aniran "revertint" a mesura que es consolidi el canvi de cicle econòmic

M.colomer / O.march
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament, en el discurs que obre el debat de política general del 2013 / PERE VIRGILI

BarcelonaLa Generalitat retornarà la segona paga extra als funcionaris i treballadors públics si l'Estat compensa la Generalitat per haver bloquejat l'impost a la banca que havia aprovat per a aquest 2014. D'aquesta manera, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha xutat la pilota a la teulada de l'Estat, que té a les seves mans evitar que es retalli de nou una paga extra als treballadors públics de Catalunya l'any 2014 si fa com va fer amb altres autonomies com Extremadura, a qui va compensar per no haver pogut recaptar aquest impost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció al debat de política general, Mas ha proclamat que "ja no hi haurà noves retallades" i s'ha compromès a anar revertint el que ha definit com a "decisions difícils" a mesura que el país vagi consolidant el canvi de cicle econòmic. I en aquest context se situa la recuperació de totes les pagues dels treballadors públics.

Esforç "superior" a l'espanyol

El president de la Generalitat ha carregat amb contundència contra la desigualtat amb què, a criteri seu, s'han fet les retallades a l'estat espanyol i que han recaigut amb especial duresa a la Generalitat. Ha disparat també contra l'herència financera que va deixar el tripartit, i ha defensat que les retallades -un 20% en 3 anys-, malgrat tot, hauran valgut la pena des de l'òptica que han garantit la viabilitat financera de la Generalitat.

stats