Política 01/03/2013

Mas alerta del “retrocés” democràtic a Espanya i acusa Rajoy de voler dinamitar el diàleg

El president troba "fora de lloc" que el govern central porti al Constitucional la declaració de sobirania

Roger Mateos
1 min
Artur Mas amb el primer ministre gal·lès, Carwyn Jones / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest divendres el "retrocés" en les llibertats democràtiques a l'Estat espanyol i ha acusat el govern de Mariano Rajoy de voler "tallar la via del diàleg" per a fer possible l'exercici del dret a decidir a Catalunya. Mas ha carregat contra l'opinió del Consell d'Estat, que observa indicis d'inconstitucionalitat en la declaració de sobirania aprovada el 23 de gener al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se al Palau de la Generalitat amb el primer ministre gal·lès, Carwyn Jones, Mas ha recordat que en d'altres moments el Parlament ja havia votat a favor del reconeixement del dret a l'autodeterminació, i l'Estat no ho havia impugnat davant del Tribunal Constitucional (TC), una mesura que veu "fora de lloc". Per aquest motiu, Mas detecta que "com més avança la democràcia espanyola, menys base democràtica té".

"Si ho recorren, en el fons significa que no hi ha voluntat de diàleg real. Se'ns diu que volen parlar i seure a la taula, però els fets demostren que no és cert. Malgrat tot seguirem apostant per la via del diàleg", ha afegit.

stats