Política 21/06/2013

Mas, sobre la reforma de les administracions públiques: "Donen lliçons i no fan els deures"

El president de la Generalitat reclama a l'Estat que elimini ministeris com Sanitat, Ensenyament o Cultura, que tenen totes les competències transferides

Acn
2 min

OlotEl president del Govern, Artur Mas, s'ha referit a la reforma de les administracions públiques que el consell de ministres ha aprovat aquest divendres. Mas ha criticat que l'Estat "doni lliçons" a les comunicats autònomes sobre quins organismes s'han d'eliminar per evitar duplicitats mentre, segons el president, des de Madrid "no han fet els deures".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assenyalat que continuen existint ministeris com el d'Ensenyament, Cultura o Sanitat que tenen totes les competències transferides a les comunitats i ha instat el govern espanyol a tancar-los. "Les lliçons les donen totes, però els deures no els fan", ha lamentat Mas des d'Olot, on ha clausurat l'assemblea extraordinària del clúster carni Innovacc.

Mas ha estat contundent. "Ara el govern espanyol surt i diu a totes les administracions que cal reduir organismes i qui no ho faci quan vingui a demanar diners no n'hi donarem", ha declarat. El president del Govern ha recordat que l'Estat ja va començar "donant la culpa de tot" als ajuntaments, quan, segons Mas, el deute dels ajuntaments és "pràcticament 0" en el global del deute que arrossega l'Estat.

Per aquests motius, Mas ha instat el govern espanyol a "fer els deures" abans de "donar lliçons" i l'ha animat a començar per tancar alguns ministeris. "Hi ha ministeris sencers amb centenars de funcionaris que no tenen cap funció perquè estan totes les competències transferides", ha denunciat Mas, que ha assenyalat els casos del ministeri d'Educació, Sanitat, Cultura o d'altres organismes com l'Imserso o Ports de l'Estat.

Per això, Mas considera que l'Estat ha de començar per aplicar la reforma a la seva pròpia estructura. "Abans d'anar reclamant haurien de fer els deures i en comptes de donar lliçons seria millor que s'autoexigissin una mica més i complissin de forma eficient i positiva", ha reblat.

stats