Política 29/07/2013

El Govern publica els sous de 700 alts càrrecs al nou portal de la transparència

Mas presenta el nou lloc web, en què s'informarà de les variacions patrimonials dels treballadors de més rang des que van assumir el càrrec fins que pleguin

Roger Mateos
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat aquest dilluns el nou portal web sobre transparència del Govern (Transparencia.gencat.cat), on apareixeran publicades les retribucions brutes anuals de més de 700 alts càrrecs i directius d'organismes i empreses públics. Un cop aquests càrrecs de "certa confiança política" pleguin, hauran de notificar públicament les "variacions patrimonials" que han experimentat en el temps en què han estat al servei de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La voluntat del Govern, ha dit Mas, és situar Catalunya "a dalt de tot" del rànquing de comunitats autònomes en matèria de transparència, d'acord amb els indicadors de l'organització Transparency International. Dels 80 indicadors que marca aquesta organització, ha assegurat, la Generalitat passa a complir-ne 78 i, a més, hi afegeix 63 indicadors propis més. Fins ara, la Generalitat se situava "en la franja mitjana baixa" del rànquing.

Els dos indicadors de Transparency International que encara no es compleixen són la informació contractes menors de 18.000 euros i el codi ètic del Govern, que Mas ha promès que estarà enllestit "abans de finals de setembre".

El portal web de la transparència respon a una de les 51 mesures que Mas va proposar arran de la cimera anticorrupció que ell mateix va convocar el mes de febrer. Justament dos dies abans de la seva compareixença al Parlament, per donar explicacions pel presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música, Mas ha expressat el seu interès perquè la política i les institucions recuperin el "crèdit perdut" i demostrin "esforços honestos perquè hi hagi més transparència".

stats