CANVI DE CICLE
Política 18/06/2013

El PSC no acudirà a la reunió del pacte nacional pel dret a decidir de dimarts vinent

Segons el portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, "no es donen les condicions" per ser-hi

C. Dinarès / O. March
1 min

BarcelonaLa reunió del pacte nacional pel dret a decidir que se celebrarà dimarts vinent al Parlament de Catalunya no comptarà amb la presència del PSC. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, aquest dimarts en roda de premsa a la cambra catalana. "No es donen les circumstàncies adequades perquè hi sigui el PSC", ha justificat Lucena, que ha insistit en demanar "neutralitat" al Govern en el procés pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Només hem rebut resposta del Govern sobre les nostres condicions per ser al pacte nacional a través dels mitjans de comunicació. Demanàvem que no es fessin actuacions polítiques que prefiguressin el resultat de la consulta", ha insistit Lucena, que ha carregat contra el Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) i contra el Govern per no haver-se reunit amb ells per abordar la qüestió.

El portaveu parlamentari del PSC ha apuntat que si el conseller de la Presidència, Francesc Homs, compareix abans del dia 26 (dimecres vinent, el dia de la reunió) i aclareix "la posició sobre les demandes dels socialistes", el partit que lidera Pere Navarro anirà a la cita del pacte nacional.

"Aquesta reunió de dimarts és un error, perquè és un afer extraparlamentari", ha apuntat Lucena, que ha denunciat que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, hauria de saber que "el Parlament ha de servir per controlar el Govern". "Aquesta serà una plataforma independentista", ha vaticinat el portaveu parlamentari dels socialistes, que ha reiterat la seva aposta "federalista".

stats