Política 22/06/2015

Meritxell Borràs: filla d'un fundador de CDC i veterana del Parlament

La nova consellera de Governació s'ha significat en els darrers mesos com a portaveu de CiU a la comissió d'investigació del cas Pujol

Ara
2 min
La intervenció de la portaveu del grup parlamentari de CiU en la comissió d’investigació sobre el cas Pujol, Meritxell Borràs, va irritar ahir els republicans.

BarcelonaLa nova consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, és una de les mans dretes del president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Filla d'un dels fundadors de CDC, Jacint Borràs, és una veterana al Parlament -hi és des del 1995- i s'ha ocupat de temes delicats com la comissió d'investigació sobre corrupció i frau fiscal o les interpel·lacions i preguntes que tenien a veure amb el Consorci Sanitari de Lleida. De fet, és una de les adjuntes al portaveu de CiU i s'ha ocupat d'un dels projectes importants de la legislatura: la Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nascuda a l'Hospitalet l'any 1964, ha estat cap de llista a l'Hospitalet de Llobregat entre el 1999 i el 2011. És llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Empresarial per la mateixa universitat, a més d'haver realitzat un curs de Lideratge Polític a l'IESE de Madrid. Pel que fa a la seva experiència professional, ha treballat als laboratoris Menarini durant set anys i dos més als laboratoris Almirall. És sòcia d'Òmnium Cultural, de l'Assemblea Nacional Catalana i del Barça, a més d'altres entitats de l'Hospitalet.

Va ser presidenta i fundadora de la JNC a l'Hospitalet l'any 1981 i membre del seu comitè executiu com a responsable de comunicació i formació. També ha estat diputada a la Diputació de Barcelona el 1995. És membre del consell nacional de CDC, del comitè executiu i del comitè de direcció. Actualment és presidenta de la Comissió Nacional de Política Sectorial.

Tot i que inicialment s'encarregava dels temes que tenen a veure amb l'ocupació, Borràs és considerada una diputada que dóna un bon rendiment ja des de l'inici quan se li encarrega una tasca, i per això cada cop ha anat guanyant més pes al Parlament, fins al punt de ser la portaveu de CiU a la comissió Pujol.

stats