Més Madrid fa el ‘sorpasso’ i Mónica García liderarà l’oposició

Supera el PSOE per uns milers de vots i se situa segona força a l'Assemblea

2 min
Mónica García ahir al costat d’Íñigo Errejón i Rita Maestre.

BarcelonaEl que des de Més Madrid han anomenat l’efecte Mónica García ha acabat, justament, fent efecte: la formació d’Íñigo Errejón ha sigut la que més ha crescut del bloc de l’esquerra i ha acabat fent el sorpasso al PSOE. La metge anestesista que agafava el relleu a Errejón aquest 4-M s’ha convertit en la candidata revelació de les eleccions i ha portat el partit a ser la segona força de l’Assemblea, cosa que el converteix en la primera força del bloc d’esquerra. “Hem liderat i seguirem liderant aquesta alternativa”, va defensar ahir la mateixa candidata. Més Madrid va aconseguir 24 escons, els mateixos que els socialistes, però va superar la candidatura d’Ángel Gabilondo per gairebé 4.000 vots (al tancament d’aquesta edició).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va començar la campanya sent una de les candidates més desconegudes, però la popularitat de Mónica García va anar in crescendo al llarg dels quinze dies de compte enrere fins al 4-M. Tant és així que ha fet créixer els 20 escons aconseguits el 2019 per Íñigo Errejón a 24, cosa que suposa haver obtingut un 17% dels vots, 2,3 punts més que fa dos anys. El frec a frec amb els socialistes es va acabar decantant per Més Madrid ja a la part final de l’escrutini. Però el cert és que els d’Errejón s’havien imposat al PSOE des d’un inici en una seixantena de municipis de la Comunitat, entre els quals, la ciutat de Madrid, on també es van convertir en segona força.

El camí cap al 2023

Els votants de l’esquerra han premiat la campanya de Més Madrid, centrada en reivindicacions com el canvi climàtic, el feminisme o la gestió pública de la sanitat. Un àmbit que explotava el perfil professional de Mónica García. Els d’Errejón van descartar des d’un inici la coalició amb Unides Podem. Sabien que les enquestes els pronosticaven una crescuda que els consolidaria a la Comunitat, després que el salt al Congrés de fa dos anys es convertís en un fracàs -només van obtenir dos diputats-. “Comença el compte enrere per a les eleccions d’aquí dos anys. És l’avantsala de l’alternativa que em comprometo a construir ara mateix”, va afirmar García.

stats