Política 06/05/2021

Cs envia un correu als seus afiliats: "Dona'ns un últim vot de confiança"

La direcció del partit taronja demana "paciència"

2 min
Inés Arrimadas en l'acte de campanya de Ciutadans aquest diumenge

BarcelonaDe 57 a 10 diputats al Congrés, sense presència a Galícia i amb només 2 diputats a Euskadi. De 36 a 6 parlamentaris a Catalunya. I dimarts passat, de 26 a 0 a Madrid. La dinàmica de Cs en l'últim any i mig no és precisament per tirar coets i si, a més, s'hi afegeix l'opa que li va llançar el PP fa mesos, fitxant de forma constant càrrecs del partit, la situació és crítica per a la formació que presideix Inés Arrimadas. Conscient que el 4-M pot acabar sent el cop de gràcia, la direcció taronja intenta tapar vies d'aigua amb un correu electrònic enviat a tota la militància per demanar confiança als afiliats, al què ha accedit l'ARA. "Si estàs pensant si això val la pena, si aquest és un altre d'aquests correus plens de paraules però al final no s'acaba fent res, dona'ns un últim vot de confiança".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Paciència" és una altra de les paraules clau l'escrit. "Seran dies per prendre decisions i reflexionar de forma crítica. Però en els pròxims dies t'escriurem explicant-te quins seran els següents passos, com pots ajudar-nos i quina serà l'estratègia per treballar al teu costat i al de la resta d'afiliats". Amb Ciutadans, exactament igual que amb la resta de partits, es fa difícil saber l'evolució del nombre de militants. Els partits no tenen per costum fer públiques les dades, i només de tant en tant, especialment quan hi ha un congrés o unes primàries, es pot intuir alguna cosa. Sigui com sigui, la davallada en el nombre d'afiliats al partit taronja ja s'havia començat a notar, per exemple, a Catalunya a finals del 2019: en tenien 2.800 i n'havien perdut un de cada cinc respecte al 2017, quan van guanyar les eleccions catalanes. Al conjunt de l'Estat, el partit taronja tenia 32.000 militants el juliol del 2019, i tot i que probablement la xifra s'hagi reduït no n'hi ha una d'oficial més recent.

Aquest mateix dijous a la formació se li ha obert un nou front quan els cinc regidors del partit a Vila-seca s'han donat de baixa en bloc. Passaran a regidors no adscrits, encara que Cs els ha reclamat que tornin l'acta. En paral·lel, el corrent de crítics amb Arrimadas de Catalunya ha demanat la seva dimissió en un acte a Madrid, en què ha tret pit d'haver crescut i de comptar ara amb descontents "a totes les comunitats". Exigeix la celebració d'un congrés extraordinari de refundació.

Per aturar la sagnia, la direcció estatal ha organitzat un tour per les comunitats autònomes del comitè permanent del partit, que anirà visitant les agrupacions locals. Al juliol tenen previst "redefinir les línies polítiques i estratègiques del projecte" i, de moment, el que han fet és ascendir Edmundo Bal i Daniel Pérez Calvo, les cares visibles del fracàs electoral a la Comunitat de Madrid. Per acabar el correu, en què agraeix la tasca de la militància durant la campanya madrilenya, l'executiva d'Arrimadas tria un to èpic: "No et fallarem. Som més necessaris que mai. Avui és el dia 1, el dia en què Ciutadans va començar a aixecar-se per tornar a la lluita".

stats