Política 06/09/2016

Miguel Ángel Gimeno: "No hi ha integritat sense transparència"

L'expresident del TSJC pren possessió com a director de l'Oficina Antifrau amb la promesa de recuperar la imatge i la confiança de l'organisme

Montse Riart
2 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entrega el certificat del nomenament com a director de l'Oficina Antifrau al magistrat i expresident del TSJC, iguel Ángel Gimeno

BarcelonaEl magistrat Miguel Ángel Gimeno, expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha pres possessió aquest dimarts com a director de l'Oficina Antifrau (OAC) després del cessament del seu antecessor, Daniel de Alfonso, per les polèmiques converses amb el ministre Jorge Fernández Díaz. Gimeno no ha obviat el context del seu nomenament i ha promès treballar per recuperar la imatge i la confiança de la ciutadania en l'organisme "pensant en l'interès general": "No hi ha integritat sense transparència", ha assegurat en el seu discurs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gimeno ha volgut remarcar la seva "garantia d'independència" al capdavant de la institució i ha agraït "la confiança" dipositada pel Parlament, tot i "les circumstàncies i el context que han envoltat" l'oficina aquests últims mesos.

El magistrat ha assegurat que l'únic criteri que el mourà és la "versemblança" de les denúncies que arribin a l'oficina i ha promès lluitar tant contra la corrupció com contra aquells fets que puguin considerar-se delictius, i també per garantir el comportament ètic de les administracions.

Reorganització interna

El nou director de l'OAC ha volgut donar un vot de confiança als treballadors de l'Oficina després de la polèmica generada pel comportament del seu antecessor. Assegura que la seva voluntat és que l'organisme treballi seguint "criteris rigorosos".

Tot i així, ha deixat clar que li caldrà conèixer l'activitat de l'oficina, la seva gestió fins ara i els criteris de contractació", i ha deixat entreveure possibles canvis en la reorganització de l'organisme. Una de les persones que ha estat present en la presa de possessió de Gimeno ha sigut la fins ara número 2 de l'OAC, Maite Masià, un càrrec que comptava amb la desconfiança d'ERC, ICV, la CUP, C's i el PP, per la seva implicació en la presumpta trama de les ITV, amb l'exdiputat Oriol Pujol al centre.

Carme Forcadell: "Que no s'utilitzi l'Oficina per interessos partidistes"

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha demanat a Gimeno que "netegi la imatge i recuperi la confiança ciutadana" en l'Oficina després de l'impacte de les converses entre De Alfonso i Fernández Díaz, i l'ha animat a treballar des de la "independència", fugint d'"interessos partidistes" per fer de l'OAC un "organisme exemplar i un orgull per al país".

En l'acte de nomenament hi han estat presents el conseller de Justícia, Carles Mundó, l'exconseller Germà Gordó, els membres de la mesa del Parlament, els diputats de la comissió de Justícia i els portaveus dels principals partits polítics al Govern i a l'oposició.

stats