Política 23/11/2019

La militància del PSOE avala el pacte de govern amb Unides Podem

Segons Efe, l'executiu de coalició ha obtingut un 92% de vots a favor dels participants

N.o
2 min
Sánchez i Iglesias durant la reunió mantinguda el 9 de juliol / AFP

BarcelonaEl secretari general de l'PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha aconseguit aquest dissabte l'aval de la militància a l'acord amb Unides Podem per a un govern progressista de coalició, i ho ha aconseguit després d'obtenir el 92% de suports dels que han participat en la consulta -informa Efe-.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els estatuts federals del PSOE, el resultat és vinculant i hi han participat el 63% dels cridats a votar, gairebé 12 punts superior a la consulta de 2016 quan el PSOE va preguntar a la militància per l'acord amb Ciutadans. En total s'han emès 103.718 vots, dels quals 95.421 han estat a favor de l'acord. Els vots nuls han suposat el 0,12 per cent, i els vots en blanc el 0,95 per cent.

Al seu torn, el suport al PSC ha sigut encara un punt més ampli, d'acord amb les dades ara per ara facilitades. La militància dels socialistes catalans, que ha participat en la consulta interna, ha avalat el govern de coalició amb un 93,64%. Representen un total de 6.007 de vots a favor del sí, en contra de 335 de contraris dels militants que s'han mobilitzat, que han estat un total del 44,94% del cens. Segons els socialistes, en la darrera consulta que es va fer a la militància el 2016, sobre l'acord de governabilitat entre Cs i el PSOE, hi va participar un 31,43% del cens i hi van estar a favor el 77,78%; mentre que el 20,96% va mostrar-se contrari.

Aquest dissabte també ha començat la consulta interna d'Unides Podem, de forma electrònica, i que s'allargarà fins dimecres dia 27 a les 10 del matí. "¿Estàs d'acord en què participem en un govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?" és la pregunta que fa als inscrits perquè puguin pronunciar-se sobre el pacte. Per la seva banda, En Comú Podem decidirà el seu posicionament en una consulta que ja va començar el dijous 21 i que acabarà aquest diumenge, encara que els resultats no se sabran fins el dilluns 25 -segons informa l'ACN-.

Per la seva banda, Esquerra, que s'erigeix com a principal partit negociador en la investidura, iniciarà també el seu propi procés participatiu dilluns.

stats