Política 17/09/2019

Millo: "Els polítics que ens van portar a aquesta situació han d'assumir una responsabilitat"

L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya assegura que ha rebut "oferiments" d'altres forces polítiques, que ha rebutjat

Ara
1 min
Enric Millo: “Crec que la policia  va actuar amb professionalitat”

BarcelonaTot i que no ha volgut entrar a determinar els delictes, Enric Millo creu que els líders independentistes processats han d'"assumir una responsabilitat". "Els polítics que ens van portar a aquesta difícil situació, que ha dividit la societat catalana i ha portat la paràlisi del Govern, han d'assumir una responsabilitat, no sé quina, però la societat ha d'entendre que les regles del joc s'han de complir i que, si no s'hi està d'acord, es poden canviar", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya demana que la sentència de l'1-O sigui "justa", és a dir, que "s'ajusti a la legalitat democràtica vigent". "Els polítics són els primers que han de donar exemple que en una democràcia les lleis es compleixen i que en un estat de dret les sentències judicials s'han de complir", ha explicat, al mateix temps que ha afirmat que manté un "profund respecte per les persones afectades".

En aquest sentit, ha recordat que havia parlat amb els líders independentistes sobre les decisions que anaven a prendre. "Van prendre les decisions sabent que els podien perjudicar", ha assegurat Millo. Segons l'exdelegat del govern espanyol, durant la tardor del 2017 es va viure un "desafiament a l'estat de dret i al sistema democràtic vigent". "Ningú està per sobre de la llei i tothom les ha de complir", ha afegit.

Durant l'entrevista, Millo ha assegurat que el PP l'ha tractat "bé" i que està molt bé al partit. De tota manera, ha revelat que ha rebut "oferiments d'altres forces polítiques". "He rebut molts oferiments, més d'un, de dos i de tres, però jo estic molt bé al PP", ha explicat.

stats