Política 26/07/2015

Margallo assegura que, en cas de DUI a Catalunya, no caldrà suspendre l'autonomia: "N'hi hauria prou amb un recurs al TC"

En una entrevista a 'El País', el ministre d'Exteriors espanyol també assegura que "a la Unió Europea preocupa més Podem que Catalunya"

Efe
1 min
García-Margallo, aquest dimarts, en una intervenció al Fòrum Europa / EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, afirma aquest diumenge en una entrevista a 'El País' que "a la Unió Europea preocupa més Podem que Catalunya", i assegura també que esperaria fins al límit per celebrar les eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mes que guanyem, mes que garantim l'estabilitat i millora de l'ocupació i la prosperitat dels espanyols. Per tant, jo esperaria fins a l'últim dia possible per celebrar les eleccions, amb independència del que faci el senyor Mas. No hem de ser reactius", diu García-Margallo.

Pel que fa al debat sobiranista a Catalunya, el ministre considera que "en principi, no crec que una declaració d'independència requereixi l'aplicació del 155 [article de la Constitució que permet suspendre l'autonomia]. N'hi hauria prou amb un recurs al Tribunal Constitucional que, d'acord amb la seva doctrina, la declararia nul·la", assegura el ministre.

"Jo vaig defensar reformar el sistema de finançament, però no té sentit discutir l'estatut d'una comunitat de veïns amb un senyor que vol calar foc a l'edifici", afegeix.

Preguntat per si el preocupa que Hisenda l'inspeccioni, García-Margallo respon: "En absolut. Em sembla molt bé que aquest govern inspeccioni els seus ministres. És una novetat". I afegeix: "Amb tota tranquil·litat li dic: no hi ha un sol euro que no hagi declarat. Mai".

stats