Política 11/11/2015

Un dirigent de la UGT encapçalarà la llista de la coalició de CDC al Senat

Miquel Àngel Escobar va militar durant 25 anys al PSC, forma part de Súmate i és secretari de comunicació i innovació del sindicat

Oriol March
1 min
Miquel Ángel Escobar, en una foto d'arxiu / ACN

BarcelonaMiquel Àngel Escobar, secretari de comunicació i innovació de la UGT, serà el cap de llista de Democràcia i Llibertat –la coalició que lidera Convergència a les eleccions espanyoles del 20-D– al Senat, segons han assenyalat a l'ARA fonts de la candidatura. Escobar és considerat un home fort de Josep Maria Álvarez, secretari general del sindicat, del qual és responsable de la comunicació des de l'any 2000.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC ja havia avisat en les últimes setmanes, després de concretar-se que no es reeditaria la llista unitària amb ERC, que buscaria independents per a les seves llistes. Escobar és el primer fitxatge, i no se'n descarten més per a la candidatura al Congrés, un dels quals podria encapçalar la candidatura per Girona. Les llistes s'acabaran definint aquest dissabte al consell nacional de Convergència que entronitzarà Francesc Homs com a candidat.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat és membre de Súmate, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i va estripar el carnet del PSC quan el partit es va desmarcar del dret a decidir. La seva militància socialista es va allargar durant 25 anys, durant els quals va ser regidor gairebé una dècada a l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

stats