DRET A DECIDIR
Política 24/05/2012

Miquel Calçada: "El Parlament ha de declarar unilateralment la independència"

El periodista i comissari dels actes de commemoració dels 300 anys dels fets del 1714 defensa en una entrevista al butlletí electrònic 'L'Antena' de la Fundació CatDem que l'estació del pacte fiscal és una manera més de "carregar-se de raons" per a l'emancipació nacional

Ara
1 min
El periodista Miquel Calçada / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl periodista, empresari de la comunicació i comissari de la Generalitat per a l'organització dels actes commemoratius dels 300 anys dels fets de 1714, Miquel Calçada, advoca per una proclamació unilateral d'independència des del Parlament ratificada posteriorment amb un referèndum. En una entrevista al butlletí electrònic 'L'Antena' de la fundació CatDem, vinculada a CDC, Calçada considera que el plantejament del pacte fiscal és "una manera més de carregar-se de raons per quan arribi el moment definitiu", que no s'aventura a pronosticar quan serà. "Crec que ja hi estem arribant", afegeix, perquè considera que els líders polítics "comencen a adonar-se que anem directes cap a la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, considera que CDC, com a partit majoritari del catalanisme polític, "haurà d'impulsar" el procés, que "s'ha de fer amb el concurs d'altres forces polítiques, i no només d'ERC i SI; també s'ha de comptar amb el PSC". El que té clar Calçada és que la crisi és una "oportunitat per a l'independentisme". També reconeix que, després de més d'un any als Estats Units formant-se per gestionar administracions públiques, li "agradaria entrar en política", si bé no diu quan. "Vull estar preparat si algun dia han de comptar amb mi. Sóc un ciutadà al servei del meu país". Sobre els actes dels 300 anys del 1714, Calçada explica que pretén donar a conèixer internacionalment els "valors que ens defineixen com a poble" i fer arribar als nouvinguts "una proposta de comunitat atractiva, el mateix país acollidor que ha convertit en catalans gent vinguda d'arreu".

stats