Política 04/02/2021

Miss Raisa 'feat' Ada Colau: En Comú Podem presenta "el rap dels comuns"

Els principals líders del partit rapegen la cançó "Fem possible l'impossible"

i
Cesc Maideu
2 min

BarcelonaHa esdevingut tradició que les campanyes electorals tinguin bandes sonores. L'any 2015, Junts pel Sí va fer que Lluís Llach tornés als estudis de gravació després de la seva retirada per compondre "Junts anirem més lluny". Dos anys després, a les portes del 21-D, Cs va treure el rap "Ara sí, votarem", on Albert Rivera cantava "España es mi país en una Europa sin fronteras". Fins i tot, Joan Laporta ha popularitzat la cançó "Estimem el Barça" en la campanya electoral del club blaugrana. Aquest matí ha sigut el torn d'En Comú Podem, que han publicat "El rap dels comuns", on Ada Colau, Jéssica Albiach, Gerardo Pisarello i altres líders del partit rapegen el tema "Fem possible l'impossible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vam néixer a les places aturant desnonaments", canta l'alcaldessa Ada Colau, tancada en un estudi de gravació. Així comença un rap que repassa la trajectòria dels comuns i els seus principals ideals. El videoclip combina fragments de Colau i la rapera Miss Raisa enregistrant el tema i moments dels seus líders fent 'playback' de la cançó. La cap de llista a les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, s'enfunda en un xandall vermell que recorda la vestimenta dels rapers, mentre sona la veu de Colau i Miss Raisa cantant "Llibertat, fraternitat, igualtat i rebel·lia, és el nostre compromís amb la ciutadania".

Pel camí, també hi apareix Gerardo Pisarello, rapejant mentre pren mate, o Aina Vidal, diputada al Congrés. L'escenografia està ubicada en els decorats on els comuns solen fer els mítings i mentre els principals noms de les llistes canten la cançó de fons apareixen ballarins fent una coreografia. "Seguirem lluitant per un futur més digne", conclou el tema, que també incorpora fragments d'alguns actes i mobilitzacions organitzades pel partit. En algun moment, apareix Colau, a l'estudi, escoltant la versió final del rap i donant-hi el vistiplau amb un gest.

stats