Política 19/06/2014

Rajoy creu que la proclamació demostra que "la Constitució es compleix"

El president espanyol evita comentar si el discurs del rei estava fet en clau territorial

Efe
1 min
Mariano Rajoy rep Felip VI a les portes del Congrés, just abans de ser proclamat nou rei d'Espanya / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, afirma que l'acte de proclamació de Felip VI ha estat "molt bonic" i que tot el procés de successió ha demostrat que a Espanya hi ha lleis que funcionen i que la Constitució es compleix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En unes breus declaracions als periodistes al final d'aquest acte celebrat al Congrés, Rajoy ha assenyalat que ha vist els reis molt contents i que ha estat emocionant l'ovació a la reina Sofia, present a la tribuna de convidats, com a mostra de l'afecte que li tenen els ciutadans.

El cap de l'executiu ha assenyalat que l'acte d'aquest dijous demostra, sobretot, que "a Espanya hi ha lleis que funcionen, hi ha una Constitució que es compleix i hi ha unes situacions normals".

"Mai en la història d'Espanya la successió a la Prefectura de l'Estat s'havia fet amb la tranquil·litat d'aquesta, i això és reconfortant i és per sentir-nos contents i orgullosos", ha insistit.

Rajoy no ha volgut fer cap comentari davant la pregunta de si Felip VI havia fet un discurs en clau territorial, per les seves referències a la unitat d'Espanya dins de la diversitat.

stats