Política 20/02/2013

La Joventut del PSC reclama “la III República” i rebutja l'abdicació del rei en el príncep que ha demanat Navarro

Els joves socialistes catalans asseguren que el PSC ha de liderar el camí "cap a un estat republicà"

Acn
1 min

BarcelonaLa Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha dit aquest dimecres a la tarda, a través d'un comunicat, que rebutja la proposta que ha fet el líder del partit, Pere Navarro, que ha demanat l'abdicació del rei Joan Carles I en favor del príncep Felip. Les joventuts socialistes catalanes han assegurat que fer un "relleu tranquil" a la Corona "no és suficient" i han reivindicat "que la reconstrucció democràtica, nacional, social i econòmica només pot produir-se en el marc d'una nova transició que suposi l'assoliment de la III República", ja que d'altra manera es prendrà una decisió "totalment inadequada". També han dit que "una abdicació de l'actual rei en el seu fill no satisfaria la voluntat de més democràcia que reclama la societat tant a Espanya com a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari de la JSC, Javi López, ha afegit que "cal reiniciar-ho tot, ja que és la democràcia el que està en joc". López ha considerat que "cal lluitar pels valors republicans, en plena vigència", i creu "que són els socialistes els que han de liderar el compromís per preservar la lluita defensant i impulsant que Espanya faci la transició cap a un estat republicà, federal, democràtic, laic i solidari". 
"Entenem la República com més democràcia, un sistema més deliberatiu, més participatiu i de més control ciutadà sobre totes les institucions, inclosa la figura del cap d'estat, per assolir una societat més justa i més igualitària", ha conclòs.

stats