Política10/10/2017

Montilla demana que s'aturi la DUI i exigeix al Govern i l'Estat "esforços reals" per rebaixar la tensió

L'expresident diu en una declaració que "és del tot imprescindible iniciar un procés de negociació"

Ara

BarcelonaPoques hores abans que Carles Puigdemont pronunciï el seu discurs al Parlament, l'expresident de la Generalitat José Montilla ha demanat a Govern i Parlament que "aturin" la DUI per evitar entrar en un "camí sense sortida" i una "etapa de grans patiments i cap resultat positiu". En una declaració de dues pàgines, Montilla ha exigit als executius català i espanyol que "facin esforços reals, no retòrics, per disminuir la tensió a partir del compromís explícit i urgent de no adoptar noves decisions que ens portin al desastre".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És del tot imprescindible iniciar un procés de negociació sobre els problemes del nostre autogovern i sobre els canvis legals, constitucionals i de tot ordre que siguin necessaris per trobar una sortida de futur a l'actual situació", afirma l'expresident socialista, que aplaudeix la comissió per a l'actualització del model territorial que el PSOE acaba d'impulsar al Congrés de Diputats. Al seu parer, aquesta iniciativa marca "un camí per a la reconstrucció de ponts trencats que no hauríem de desaprofitar".

Cargando
No hay anuncios

Montilla remarca la "gravetat de la situació" fruit de "l'immobilisme i la manca de diàleg d'uns i la irresponsabilitat d'altres prescindint del respecte a la legalitat i a l'estat de dret". Després de comparar els perills de la declaració d'independència amb els del Brexit, assegura que els advertiments sobre la fractura social, la fuga empresarial o la pèrdua d'oportunitats econòmiques a Catalunya no són arguments del "discurs de la por", sinó del de la "responsabilitat". "Les reaccions que menystenen o frivolitzen aquesta qüestió són irresponsables", diu, i conclou que "una Catalunya independent i fora de la UE posa en perill la seva continuïtat".

Declaració Montilla