POLÍTICA
Política 27/08/2011

Mor l'històric Heribert Barrera, el primer president del Parlament restaurat

Ha estat una de les figures més destacades a la història d'Esquerra Republicana de Catalunya

Redacció
1 min

BarcelonaHeribert Barrera, el primer president del restaurat Parlament de Catalunya entre 1980 i 1984, ha mort aquest dissabte als 94 anys. Barrera estava ingressat en estat greu a l'hospital des de fa prop d'un mes a causa d'una embòlia. La capella ardent s'instal·larà al Parlament de Catalunya a partir de dilluns. Combatent a la Guerra Civil i víctima de l'exili, Barrera també ha tingut un paper important en la societat civil i ha col·laborat amb institucions com Òmnium Cultural o l'Ateneu Barcelonès. L'any 2000 va rebre la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva última aparició pública va ser el passat 9 de juliol, en la manifestació independentista que commemorava un any del 10-J del 2010. Uns dies abans, va ser en el retrobament de molts dels participants en l'anunci que Òmnium Cultural havia rodat un any abans per cridar a la participació de la protesta contra la retallada de l'Estatut. L'ARA els va tornar a reunir per analitzar la vigència de les reivindicacions de la gran mobilització d'un any enrere i va filmar la trobada en vídeo.

Al març, quan ERC celebrava el vuitantè aniversari, Barrera havia fet una altra intervenció pública demanant una coalició independentista a Madrid per a les eleccions del 2012. La seva trajectòria sempre ha estat marcada per la reivindicació persistent de la independència de Catalunya.

stats