Política 04/09/2019

El Moviment 12-O convoca una reunió amb entitats per definir la resposta de l'unionisme a la Diada

L'associació també pretén establir les mobilitzacions de cara a la sentència de l'1-O

Ara
2 min
El Moviment 12-O organitza una reunió per definir la resposta de l'unionisme a la Diada

BarcelonaA tan sols una setmana de la celebració de la Diada, ja són fins a tres els partits que s'han donat de baixa dels actes oficials: el PP, Ciutadans i el PSC. Però no són només les formacions polítiques unionistes les que no participaran dels esdeveniments, sinó que també se n'han donat de baixa les entitats. Ara és precisament una plataforma, Moviment 12-O, la que pretén servir d'engranatge per conformar la "resposta unitària del constitucionalisme" a l'Onze de Setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat, l'entitat, juntament amb la Fundació Espanya Respon, ha fet una crida a totes aquelles associacions unionistes que ho vulguin a participar en una reunió d'última hora convocada per al 9 de novembre, a només 48 hores de la festa nacional espanyola. Ara bé, la trobada, han advertit, es farà "a porta tancada".

Tot i això, en l'ordre del dia es preveu coordinar no tan sols les accions per al mateix Onze de Setembre, sinó també preveure i impulsar altres mobilitzacions com a resposta a les manifestacions previstes des de l'independentisme un cop es faci pública la sentència del Tribunal Suprem pel judici de l'1-O. Una resolució que, si res no canvia, es farà pública en les pròximes setmanes.

"Davant l'amenaça del president de la Generalitat d'un nou intent de cop d'estat amb la frase «Ho tornarem a fer» –han indicat des del Moviment 12-O–, hem decidit convocar totes aquelles organitzacions cíviques i constitucionalistes que prefereixin convocatòries cíviques unitàries i coordinades en comú per a aquests esdeveniments", explica el text.

Més enllà de les qüestions programàtiques, les dues entitats convocants aposten per fer una "valoració sobre el constitucionalisme partidista a Catalunya". Una proposta que arriba el mateix dia que des de Societat Civil Catalana (SCC) s'ha ofert una roda de premsa per informar del pla estratègic de l'associació els pròxims mesos. Segons han exposat, la iniciativa se sustentarà en dues potes: d'una banda, el combat a l'independentisme –especialment si es "torna a un escenari de desbordament" al carrer–; de l'altra, contribuir amb propostes a l'articulació d'un projecte de "convivència" a Catalunya.

stats