CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 03/12/2010

Nadal vol frenar la pluja de declaracions dels dirigents del PSC i els insta a "sumar"

L'alcalde socialista de Viladecans, Carles Ruiz, insta el seu partit a "reflexionar" i aprendre a transmetre els valors socialdemòcrates

Roger Tugas
2 min
Joaquim Nadal

BarcelonaLes declaracions i reivindicacions dels dirigents del PSC –especialment del seu sector catalanista– posteriors al daltabaix electoral estan anant massa enllà, segons el nou president del seu grup parlamentari, Joaquim Nadal, que els insta a què usin el debat inter per "sumar" i no "per dividir i menys per destruir". El líder socialista ha assegurat que això no era una indirecta cap a l'encara conseller d'economia, Antoni Castells, que està flirtejant amb una possible refundació de l'esquerra catalana, però sí que és una crida a mantenir l'ordre a les files del partit. Igualment, ha assegurat que aquest debat "no perjudicarà ni a la "coherència interna" ni els alcaldes, de cara a la pròximes eleccions municipals, i ha avançat que el PSC facilitarà que Núria de Gispert (UDC) sigui investida presidenta del Parlament mentre negocia situar a dos dels seus dirigents a la Mesa de la Cambra. A més, ha afirmat que no decidirà si s'absté en la investidura d'Artur Mas en segona volta fins a conèixer el discurs d'investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, l'alcalde socialista de Viladecans (l'única ciutat del Baix Llobregat, juntament amb Cornella, on el PSC ha estat primera força), Carles Ruiz ha cridat a "reflexionar" a la seva formació, perquè és incapaç de "transmetre, de posar en pràctica" el seu model i els valors socialdemòcrates. Durant l'obertura de l'assemblea de la UGT de la comarca, ha lamentat que la població hagi escollit la "dreta" per treure el país de la crisi i ia reivindicat el seu model, el mateix que el "dels països amb la competitivitat més alta del món, i amb els impostos més alts del món, que són els països on hi ha polítiques socialdemòcrates des de fa molts anys".

stats