Política 14/11/2013

Narcís Serra descarta una actuació militar a Catalunya si la consulta es fa sense acord

"Espanya ja té una maduresa democràtica, i a ningú se li ocorreria resoldre per la força un problema entre Catalunya i Espanya", diu l'exministre de Defensa

Efe
1 min
narcis serra

BarcelonaL'exministre de Defensa Narcís Serra ha descartat aquest dijous la possibilitat d'una intervenció militar de l'exèrcit espanyol a Catalunya si se celebra una consulta sobre la independència sense el consentiment del govern espanyol. "Espanya ja té una maduresa democràtica, i a ningú se li ocorreria resoldre per la força un problema entre Catalunya i Espanya. Tenim la garantia que l'exèrcit farà allò que li digui el govern espanyol, perquè les coses han canviat molt des de l'inici de la Transició", ha asseverat l'exministre socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Narcís Serra ha fet aquestes declaracions durant una conferència al Museu d'Història de Catalunya en què ha parlat de l'evolució de les forces armades espanyoles des de la Transició fins a l'actualitat. Serra ha elogiat el procés fet per l'exèrcit, ha afirmat que el triomf que millor defineix aquesta etapa és "evitar que els militars intervinguessin en la política", i ha destacat que va ser la societat "qui va fer canviar la mentalitat dels exèrcits, i no els ministres".

Sobre la situació actual de les forces armades, Serra ha assegurat que les reformes dutes a terme han tingut el seu fruit perquè "avui dia el paper dels exèrcits està molt més ben valorat que el 1982", encara que no obstant això ha avançat que el futur només pot passar "per un exèrcit europeu molt diferent dels exèrcits clàssics".

stats