Política 03/08/2013

Navarro veu "irresponsable" la cadena humana de la Diada

"A mi mai m'han agradat les cadenes perquè serveixen per tancar, per lligar", assegura

Europa Press
2 min
PENDENTS DE NAVARRO  Pere Navarro s'enfronta avui als sectors del PSC que volen saber què hi ha de cert en el degoteig d'informacions que relacionen el partit amb l'espionatge de La Camarga. Rebutja comparèixer al Parlament perquè diu que no té res a aportar al cas.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera "irresponsable" organitzar una cadena humana a favor de la independència per la Diada de l'11 de setembre i ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, i al seu gabinet que declinin participar en la iniciativa, que ja té més de 250.000 adhesions.

Navarro argumenta que l'11 de setembre és "la diada nacional de tots els catalans", i per això considera inapropiat que s'utilitzi per reivindicar una opció com la independència, que és legítima, però que no és l'única, argumenta.

"La Diada és la data de tots els catalans, dels que volen la independència, dels que no la volen, dels federalistes, dels centralistes, de la gent de dretes i de la d'esquerres", ha sentenciat el líder dels socialistes, crític amb la cadena humana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Tot i que l'ANC ha batejat oficialment la iniciativa amb el nom de Via Catalana cap a la independència, als seus inicis la va denominar "cadena humana", com encara ara és popularment coneguda, i Navarro assenyala: "A mi mai m'han agradat les cadenes perquè serveixen per tancar, per lligar. Tampoc m'agraden les cadenes humanes, a mi m'agrada la participació oberta i transparent".

Navarro ha lamentat que a Catalunya alguns partits i organitzacions "confonen el país amb una determinada ideologia", i ha conclòs que és responsabilitat del Govern català identificar la Diada com la festa de tots els catalans, i no només dels independentistes.

També esgrimeix aquest mateix argument per exigir al president Mas i a la resta de membres del seu govern que no "s'encadenin": "Tothom és lliure d'assistir a manifestacions i reivindicacions públiques, també els membres del Govern. Passa que jugar amb la data de l'11 de setembre és perillós", conclou.

stats