Política 16/04/2013

Navarro lamenta que la tesi de Gordó no sigui la majoritària al govern

El líder del PSC fa una crida per tancar les ferides entre Catalunya i Espanya

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, lamenta que l'opinió del conseller de Justícia, Germà Gordó, no sigui el corrent majoritari al govern d'Artur Mas. No obstant això, en un esmorzar a Madrid organitzat aquest dimarts per Nueva Economía Fórum ha celebrat que el conseller vagi cap a les seves tesis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gordó va exposar ahir que no veu possible una consulta sense l'acord amb l'executiu central, la qual cosa va provocar cert malestar entre membres del consell de govern i els socis parlamentaris d'ERC. De fet, Navarro ha lamentat que “Mas faci més cas dels consellers que es decanten per la via Kosovo que per la via escocesa”.

Navarro té clar que el govern va “cap a la independència”, però assegura que el que més el preocupa és que “no sap com arribar-hi”.

El primer secretari del PSC ha fet una crida per “tancar les ferides entre Espanya i Catalunya”. Navarro ha criticat "l'immobilisme dels conservadors que governen Espanya i Catalunya" per, tot seguit, demanar a Espanya que "reaccioni immediatament davant els reptes que es plantegen davant els greuges que sent de Catalunya".

Navarro ha defensat a Madrid el dret a decidir mitjançant una consulta "legal i acordada". És la primera vegada que ho fa des que els diputats catalans van votar diferent a la resta del grup parlamentari socialista al Congrés per aquesta qüestió i van provocar una crisi en les relacions entre els dos partits.

Navarro ha defensat els vincles entre el PSC i PSOE i ha assegurat que "és la millor garantia que Catalunya i Espanya seguiran tenint un futur compartit viable i satisfactori". "És el pont més estable de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya", ha afegit. Encara més, ha afirmat que ell se sent "orgullós de col·laborar amb els objectius del PSOE a tot l'Estat".

El líder del PSC ha defensat la proposta socialista per reformar la Constitució i canviar el model territorial. Per ell, "no hi ha alternativa". Segons Navarro, és "el principal argument per defensar quedar-se dins Espanya", i "no només és desitjable i la millor opció, sinó l'única". Navarro ha tornat a reclamar: "Espanya serà federal o no serà".

El primer secretari del PSC ha assegurat que "no hi ha marxa enrere, s'ha d'acordar una reforma de la Constitució", i des de la seva òptica, "l'avanç federal és la millor esperança de canvi, malgrat que molts catalans emprin l'independentisme per mostrar de forma singular la seva decepció".

stats