Política 15/06/2014

Navarro: "El PSC s'ha dividit perquè els matisos han superat el projecte"

Demana al seu relleu que no caigui "en el debat simplista" del procés sobiranista

Sara González
2 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha emocionat en abandonar el càrrec. MANOLO GARCIA

BarcelonaAmb to seriós i emocionat, Pere Navarro ha fet aquest diumenge la seva darrera intervenció com a primer secretari del PSC. Davant del consell nacional, ha fet un balanç de la seva gestió i un diagnòstic sobre què ha fet que un partit que havia arribat fins i tot al capdavant de la Generalitat estigui ara obert en canal i en caiguda lliure electoralment: "Cal reconèixer que la fractura al si del grup parlamentari va enviar un pèssim missatge a la societat: el PSC deixava d'estar unit en la diversitat, per esdevenir un partit dividit. Els matisos havien superat el projecte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha recordat que el PSC va ser dissenyat per no haver de triar "entre Catalunya i Espanya" i ha insistit que reivindica "amb més força que mai aquest posicionament". És per això que ha demanat al seu relleu que faci esforços per "seguir sumant diversitat i pluralitat" i no caigui "en un debat simplista" i perillós de "o amb mi o contra mi" en el procés sobiranista.

El líder sortint ha explicat que, quan va ser escollit primer secretari amb un ampli suport, "no van ser pocs" els que li van recomanar que exercís de forma "implacable" la seva majoria. Amb tot, ell ha insistit que va voler fer una direcció plural i un grup parlamentari que també representés les diferents sensibilitats del partit.

Navarro ha reivindicat el llegat socialista com a partit de govern que ha estat i ha avisat que ho ha de tornar a ser però no "a qualsevol preu" deixant enrere els seus principis. Ha demanat que es segueixi defensant la reforma federal de la Constitució i que es segueixi treballant de costat amb el PSOE per trobar un encaix de Catalunya dins d'Espanya.

"A partir d'ara seré un militant més, un activista polític de base", ha assegurat, i ha promès que donarà suport "incondicional" al nou primer secretari.

stats