Política 24/08/2015

Neus Munté: "El Govern estarà ben representat a la Via Lliure de la Meridiana"

La vicepresidenta del Govern evita confirmar a RAC1 la presència d'Artur Mas i respon a Miquel Iceta: "Jo sóc una mica més humil i no acostumo a dir als altres el que han de fer"

Ara
2 min
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

BarcelonaLa vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha evitat confirmar, aquest dilluns, si el president Artur Mas assistirà a la Via Lliure de la Meridiana el proper Onze de Setembre, i ha assegurat que el president ho decidirà "els pròxims dies". "Els anys anteriors ha volgut preservar el seu paper institucional", ha recordat. Tanmateix, ha afirmat que, "de ben segur, el Govern hi estarà ben representat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El món a RAC1', Munté ha respost al líder del PSC, Miquel Iceta, que ahir va instar Mas a situar-se a la quarta fila de la Via Lliure –en referència, irònicament, a la posició que el president ocupa a la llista unitària Junts pel Sí–, i li ha etzibat: "Jo sóc una mica més humil i no acostumo a dir als altres el que han de fer".

"No hi ha una patrimonialització de la Diada, és un dia per a tothom"

Munté ha insistit que l'Onze de Setembre és "la Diada de tots els catalans" i ha negat "amb tota contundència" una "patrimonialització per part de cap partit" pel fet que la Diada coincideixi amb l'inici de la campanya electoral pel 27-S.

Preguntada per la possibilitat que el govern espanyol veti la Via Lliure al·legant la seva il·legalitat, Munté ha insistit que la manifestació no és "en cap cas" un acte electoral perquè el convoca la societat civil.

"S'ha demanat una pròrroga per ampliar el termini de vot per correu"

Munté ha admès que alguns catalans a l'exterior estan tenint problemes per exercir el seu dret a vot a les eleccions del 27-S i ha assegurat que el Govern atén "les incidències" a mesura que es produeixen.

La vicepresidenta també ha confirmat que el Govern ha demanat "una pròrroga per ampliar el termini de vot per correu", malgrat que ha admès que encara no han rebut cap resposta per part del ministeri d'Exteriors. "Volem donar facilitats per votar a tothom que ho vulgui", ha afirmat.

Preguntada per quina creu que serà la resposta del govern espanyol si el 27-S guanya el 'no', Munté ha augurat que l'executiu espanyol "donarà un caràcter plebiscitari a les eleccions" i intentarà "donar per tancat el procés".

Sobre la incorporació de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Munté ha considerat que seria "important" que el cap i casal de Catalunya s'hi adherís, però ha dit que Barcelona en Comú és "lliure de fer el que estimi oportú". El mateix ha afegit pel que fa a la participació de l'alcadessa, Ada Colau, a la Via Lliure.

stats