Política 17/03/2016

"No em feu riure": la reacció de Mas a la presumpta reculada de CDC en el full de ruta independentista

L'expresident de la Generalitat participa com a militant al procés intern de debat obert en el marc de la refundació del partit

Oriol March
2 min
Artur Mas, a la seu de CDC a Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona

BarcelonaArtur Mas s'ha desplaçat aquest vespre a la seu de Convergència al barri de Sarrià-Sant Gervasi, on ell milita, per participar en el procés de debat intern encaminat a refundar la formació nacionalista. S'ha assegut en una taula amb pupitre incorporat i ha anat responent les 82 preguntes que formen part del qüestionari que la direcció ha fet arribar a la militància per tal que opini sobre el futur del partit. Just darrere hi tenia Jordi Vilajoana, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, un dels dirigents de CDC més propers a l'expresident de la Generalitat. La idea dels estrategs del partit és que sigui la militància, i no la cúpula, qui lideri el procés. Serà la direcció, això sí, l'encarregada de filtrar les respostes i fer una proposta de document de cara al congrés previst per a principis de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans d'entrar a la sala, Mas ha atès els mitjans de comunicació. "No em feu riure", ha respost quan se li ha preguntat per una hipotètica reculada de CDC en el full de ruta independentista. "Fantàstic. Els que reculem ara som els que estem imputats per la via penal i ens hi juguem la inhabilitació política i la presó? Aquests som els que reculem? No em feu riure", ha insistit Mas, que també s'ha referit a les polifòniques declaracions dels últims dies per part de dirigents del seu partit. L'expresident, en aquest sentit, ha indicat que a Convergència hi caben els que volen un referèndum per votar 'sí' a l'estat català, però que no tenen clar si ha de ser independent.

Procés obert

En les sessions del 'Torn Obert', el nom que rep el procés de debat intern, un dinamitzador s'encarrega de fer quatre preguntes un cop omplertes les enquestes. La primera que es fa és sobre quina ideologia ha de tenir el partit. La segona té a veure amb com superar el 50% de partidaris a favor de l'estat independent, i tot seguit es pregunta sobre els canvis organitzatius que hauria de patir l'estructura per adaptar-se als nous temps. L'última qüestió que es planteja és quin és el sistema que cal escollir per triar els càrrecs interns.

stats