CONSELL EXECUTIU
Política 14/05/2013

El Govern, sobre l'expulsió de Ziani: "Ens faríem creus que el CNI fes això per motius sobiranistes"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, consideraria "molt greu" que el servei d'intel·ligència expulsés el president de la UCCIC i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans (vinculada a CDC) "per raons ideològiques"

Marc Colomer / Oriol March
1 min

BarcelonaL'expulsió de Noureddine Ziani, president de la UCCIC (Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya) i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans (vinculada a CDC), continua provocant reaccions polítiques de partits i institucions. Aquest dimarts al migdia ha estat el torn del Govern, que ha fet aquesta consideració: "Ens faríem creus que el CNI fes això per motius sobiranistes". Aquestes han estat les paraules de Francesc Homs, conseller de la Presidència, al mateix temps que ha desitjat més "transparència" als serveis d'intel·ligència espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el CNI, Ziani està relacionat amb els salafistes i forma part dels serveis secrets marroquins. "El Govern no pot fer una afirmació categòrica perquè se li pressuposa que té una informació. Des dels grups, l'anàlisi es pot fer des d'una perspectiva diferent", ha assegurat Homs sobre les paraules de diversos líders polítics, alguns de CiU, que ha acusat directament el CNI d'atacar el procés sobiranista.

stats