Política 03/09/2017

Nuet aposta per un sentit de vot "únic" a CSQP que no sigui contrari a la celebració de l'1-O

Afirma que "de cap manera pot anar en contra del sentiment general del poble de Catalunya"

Acn
2 min
Comuns i independentistes s'uneixen per donar suport a Nuet al TSJC

BarcelonaEl diputat per Catalunya Sí que es Pot (CSQP) i secretari de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, considera que en el ple de la setmana vinent, en el qual es dona per fet que s'aprovarà la proposició de llei del referèndum, el seu grup hauria d'emetre un sol vot, que "de cap manera pot anar en contra del sentiment general del poble de Catalunya, que vol el referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'espai 'El suplement' de Catalunya Ràdio, el també coordinador nacional d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) admet que hi ha "sensibilitats diferenciades" en aquesta qüestió en el si de CSQP, però trasllada la decisió final a aquest dimarts, dia en què es reuneix el grup parlamentari. Fent un símil ciclista, Nuet ha definit les sessions de la setmana entrant com "l'etapa reina" en el procés fins a l'1-O.

Joan Josep Nuet vaticina que "la situació serà tensa", tot i que ha afegit que la "carrera segueix" . Insisteix, però, que "no es pot girar l'esquena al sentiment generalitzat del poble de Catalunya", sobretot davant l'actitud d'un Partit Popular (PP) que "no ens deixa votar", però que "tampoc vol dialogar" i que respon amb amenaces com recórrer als tribunals o anunciar tota una sèrie de "plagues bíbliques", ha dit.

La posició de ser "al mig del taulell"

En aquesta entrevista, feta per via telefònica, Nuet ha dit que la societat catalana "és complexa i plural", condició que representa CSQP com a "força política d'esquerres i sobiranista". "Tenim una obligació, la de ser al mig del taulell, al mig del debat, i d'oferir respostes i solucions", ha sentenciat el dirigent d'EUiA, amb l'objectiu d'evitar que la societat no caigui "en mans del PP perquè sigui utilitzada". "Si el poble el trenquéssim per la meitat, el PP sí que guanyaria la carrera", ha afegit tornant a fer ús del símil de la cursa ciclista.

stats