ELECCIONS ESPANYOLES
Política 06/11/2015

Acord d'última hora per incorporar EUiA a la coalició d'En Comú Podem

Podem, Barcelona en Comú i ICV ofereixen al partit de Nuet el lloc 7 per Barcelona i l'1 per Tarragona si cedeixen l'acta a mitja legislatura

Roger Tugas
2 min
El líder d'EUiA, Joan Josep Podem. ACN

BarcelonaAcord d'última hora aquest divendres al migdia entre EUiA i la resta d'actors de la coalició d'En Comú Podem. D'aquesta manera, la formació liderada pel diputat Joan Josep Nuet finalment es presentarà conjuntament amb Podem, Barcelona en Comú i ICV, segons han avançat a l'ARA fonts coneixedores de la negociació i EUiA ha confirmat posteriorment en un comunicat. El pacte, segons aquestes mateixes fonts, passaria per cedir a EUiA els llocs número 7 per Barcelona i el cap de llista per Tarragona. El primer candidat seria l'exdiputat Joan Mena, mentre que lideraria la coalició a Tarragona l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Eren exactament les exigències que posava el partit de Nuet per tancar l'acord i que la resta de forces no volien cedir d'inici. Quin hauria estat el desllorigador? Els llocs s'haurien cedir a canvi que els candidats d'EUiA, d'aconseguir l'acta, la retinguessin només un any i mig i llavors la cedissin als que se situarien just darrere seu a la llista. D'aquesta manera, la formació podria tenir un lloc temporal al Congrés –difícilment l'hagués obtingut en solitari–, però també els altres actors el recuperarien al cap d'un temps.

Nuet havia avisat hores abans que la seva formació s'inclinava per concórrer a les eleccions espanyoles amb els seus socis estatals d'IU, si bé admetia en una piulada des del seu compte que les negociacions estan obertes. Tenien una persona a Madrid amb poders per segellar aquesta coalició i una altra a Barcelona per firmar la d'En Comú Podem, segons el resultat de les negociacions. Donava fins les 3 de la tarda per tancar l'acord.

Aquest divendres és l'últim dia per presentar les coalicions electorals. EUiA s'havia mostrat molesta els últims dies pels criteris que es volien aplicar per conformar una llista semblant a la de Catalunya Sí que es Pot. Nuet fins i tot havia amenaçat dijous amb començar "escombrant i denunciant tot el que s'està fent malament", si no hi havia entesa, unes formes de Podem, Barcelona en Comú i ICV que va definir com a "vella política".

stats