Política 11/07/2013

Una Catalunya independent podria recaptar 8.000 milions d'euros més

Segons un estudi de les professores Núria Bosch i Marta Espasa, Catalunya només té capacitat de gestió sobre un 6% dels tributs que es mouen a Catalunya

Oriol March
1 min

BarcelonaUna Catalunya independent podria recaptar al voltant de 8.000 milions d'euros més d'impostos del total de tributs que genera, segons un estudi que han presentat aquest dijous Núria Bosch i Marta Espasa, expertes en hisenda pública de la Universitat de Barcelona (UB) i membres de dos consells assessors del Govern. La primera forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) i la segona, del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (Carec). En el seu estudi, encarregat per la plataforma Catalunya Diu Prou –partidària d'ingressar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC)–, les dues expertes assenyalen que Catalunya només té capacitat de gestió sobre un 6% dels tributs que es generen al país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els impostos que gestiona l'agència estatal arriben als 30.000 milions, mentre que l'ATC amb prou feines supera els 2.000", ha apuntat Espasa, que ha recordat que un 20% de tots els impostos que recapta Espanya corresponen a activitat registrada a Catalunya. "Un pilar bàsic de l'estat propi és l'Agència Tributària; cal avançar en aquesta línia", ha demanat Espasa, que ha recordat l'elevat dèficit fiscal que pateix Catalunya.

stats