Política 12/06/2015

Els partidaris del no a la consulta d'Unió eleven el to: "No heu de ser lleials als qui han fet Construïm"

"No us deixeu pressionar per ningú", asseguren els defensors del vot contrari aquest diumenge. Demanen a Joana Ortega que faci una "reflexió profunda" perquè s'ha situat en el lloc "equivocat"

Oriol March
2 min

BarcelonaActe final de campanya dels partidaris del no a la consulta a l'Ateneu Barcelonès. La diputada Mercè Jou, una de les principals representants del vot negatiu al procés d'aquest diumenge, ha assegurat que els militants "no han de sentir lleialtat cap als que han fet Construïm". Una plataforma inspirada per Josep A. Duran i Lleida ja convertida en partit i que la cúpula coneixia a través d'uns correus electrònics sobre el manifest fundacional de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jou ha volgut fer una crida a Joana Ortega, vicepresidenta del Govern, que s'ha alineat a favor del sí. "Que faci una reflexió profunda perquè s'ha situat en el lloc equivocat", ha insistit la diputada.

Antoni Castellà, un dels dirigents del comitè de govern que ha fet campanya activa pel no, ha indicat que l'objectiu d'Unió no ha de ser "salvar Espanya", sinó "construir Catalunya". "Hem recuperat la dignitat. No podem acceptar el fet de parlar i no dir res. Maniobrar sense comprometre's està matant la política", ha assenyalat Castellà.

Discurs dels històrics

Els encarregats de representar la veterania en la campanya del no han estat l'expresident del Parlament Joan Rigol i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert. Rigol ha assegurat que Unió ha de "convèncer, no vèncer" i no que "no pot ser" que Unió sigui considerada un partit "que es mou en funció de les conveniències".

De Gispert ha considerat que ella i Rigol han "rejovenit", i ha explicat que els moviments sobiranistes del partit van començar al febrer. "Hi ha gent del carrer que em demana que fem fora el Duran", ha apuntat. "Si Mas porta el lideratge del procés a partir del 27-S, serem un país independent", ha assenyalat.

Davant d'un auditori de l'Ateneu Barcelonès ple, també hi ha Raimon Carrasco –fill de Manuel Carrasco i Formiguera– i Daniel Serrano, representant d'una Unió de Joves que en la seva majoria ha optat per fer costat a les tesis oficialistes i reclamar el sí a la consulta d'aquest diumenge.

stats