NOU GOVERN
Política 17/12/2010

De Gispert anuncia una reforma del reglament per regular la intervenció de Solidaritat i Ciutadans als plens

La presidenta del Parlament ha anunciat que, per acord de tots els grups, es buscarà la fórmula perquè el grup mixt es reparteixi els temps d'intervenció

Sara González
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat que "davant la situació especial i específica" del grup mixt, ha encarregat als vicepresidents de la mesa, Higini Clotas (PSC) i Lluís Corominas (CiU), un estudi per reformar el reglament del Parlament "per facilitar la vida parlamentària" a Solidaritat Catalana i Ciutadans. Aquesta reforma permetria la repartició dels temps perquè les dues forces polítiques puguin intervenir als plens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, De Gispert ha establert que al ple d'investidura Solidaritat i Ciutadans es reparteixin el temps d'intervenció a parts iguals, ja que considera que tot i que el partit de Joan Laporta té un diputat més, la formació que lidera Albert Rivera va obtenir 3.800 vots més. "Els dos partits han donat la seva conformitat", ha assegurat De Gispert, qui ha afegit que la seva presidència "serà flexible" si algun grup necessita algun minut més.

Pla d'austeritat

La presidenta del Parlament ha anunciat que el pressupost del Parlament serà revisat per reduir "de manera prudent però important" les despeses. "En els temps que vivim, el Parlament ha de ser responsable i exigent, no només per la crisi, sinó també per una qüestió moral", ha afirmat De Gispert, que confia a tenir aquest pla d'austeritat el 10 de gener.

stats